Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

onsdag

13

mai 2015

0

COMMENTS

Slik lager du en naturlig sanselig hage

Posted in hage, Inspirasjon, Uteliv

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 14.11.18

Tekst: Julia Mincarelli/Sisters Agency Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Du kan selv lage en sanselig hage som denne. Tenk på hva som tiltaler sansene dine og dra inn den naturen som allerede er i hagen.

La de gamle frukttrærne stå og plant klatreroser som for eksempel Aloha eller New Dawn ved røttene deres. Da får du med årene store og flotte ”rosetrær” hvis du ikke beskjærer for mye.

Ikke ha for mye orden i bedene. Bland robuste stauder med rosebusker og husk bunndekke så du slipper å luke hele tiden. Bruk storkenebb, katteurt og lammeøre som får lov til å vokse vilt i bedene.

Lag spennende stier med naturstein eller klipp gangstier i plenen med gressklipperen. På en sommerdag er det deilig å gå her barbeint!

Plant blomster og busker som tiltrekker sommerfugler, som lavendel, syriner og blomstrende krydderurter.

Bunndekke

I en hage kan man enten luke hele tiden for å holde bedene pene, eller man kan som Gerda og Erling la bedene vokse mer vilt ved å plante bunndekke. Enten de lave variantene som eføy, vinca og lammeøre, eller de høyere som storknebb, geranium rose eller katteurt. Man kan også bruke krydderurter som sitronmelisse, salvie og mynte som gir herlige duftbed.

Egne blomster og staudefrø

På slutten av sommeren da blomstene visner og setter frøstander, ta en tom konvolutt og rist blomterhodene over. Frøene vil rasle ned i konvolutten og du kan gjemme dem til de skal sås, enten sent på høsten eller til våren. Husk å merk konvoluttene så du vet hva du sår hvor.

Roser

Rosen har alltid vært inspirasjon til mange drømmer. De ser overdådige ut når de er i full blomst og man kan skape forskjellige stemninger i hagen med roser. Du kan lage fantastiske bed med stauder og roser.

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 14.37.07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vakre Hjem & Interiør fyller 10 år og feirer med et ekstra godt jubileumstilbud!

Bli abonnent nå og få 4 utgaver + årets heteste innredningsdetalj, Iris lysslynge, for kun kr. 298,-
Klikk her for å bestille!

Følg oss gjerne på instagram: @vakrehjemoginterior

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *