Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

torsdag

27

august 2015

0

COMMENTS

Et hus fylt med farger

Posted in utdrag fra artiker

Skjermbilde 2015-08-25 kl. 17.54.00

Skjermbilde 2015-08-25 kl. 17.53.40 graduation  backdrops

Tekst og styling: Margrethe Røsnes Kvalheim Foto: Mona Gundersen

Egentlig elsket Anne-Mari å bo i Stockholm i sin hvite leilighet og hvite møbler. Men det var før hun gikk på visning i denne uoppdagede arkitektoniske perle av et herregårdshus. Hun orket ikke tanken på at noen skulle modernisere det, og siden har fritiden gått med til oppussing og maling.

Vi tenker at det krever mye innsikt og kunnskap om farger og stiler for å klare å gjøre det Anne-Marie har klart i sitt hus. De fleste ville falt av etter noen rom, men det føles som et deilig gledeshus, hvor alle fargene gir god energi. Det hjelper så absolutt at takene er høye og vinduene er mange og store, så lyset flommer inn og gir fargene mange sjatteringer. For det er fargene veggene er malt i som gir den største wowfølelsen. I tillegg til kunnskap om fargenevirkning krever det en god porsjon mot å gi et hus så mange farger.

Alle rom i hele huset har forskjellig farge, det var vanlig i de gamle engelske herregårdene, som er en av stilene Anne-Mari ønsket å følge. Kjøkkenet ble bygget om til herregårdstil, og malt oransje. Det lå litt mørk til, og trengte lys. Det dramatiske sortmalte gulvet gir en ekstra snert av energi mot de oransje veggene. Ekstra hyggelig føles det med døren som går rett ut fra kjøkken til hagen og fuglekvitter. – Det er en kunst i seg selv å velge rette fargenyanser, de må ikke være grumsete, men helt rene. Dette er et individualistisk hjem, der man ser hvem som bor her, sier herregårdsfruen.

Se resten av artikkelen i utgaven som er i salg nå!

Vakre Hjem & Interiør fyller 10 år og feirer med et ekstra godt jubileumstilbud!

Bli abonnent nå og få 4 utgaver + 4 vakre kopper fra Stories untold, for kun kr. 298,-
Klikk her for å bestille!

Følg oss gjerne på instagram: @vakrehjemoginterior

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *