Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

mandag

25

mai 2015

0

COMMENTS

Den naturlige hagen

Posted in hage, Uteliv

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 14.34.38

Skjermbilde 2015-05-04 kl. 14.36.48 Skjermbilde 2015-05-04 kl. 14.36.32Skjermbilde 2015-05-04 kl. 14.35.17Tekst: Julia Mincarelly/Sisters Agency Foto: Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Sør for København, rett ved vannet og byen Præstø, bor Gerda og Erling Hansen. Deres hus ligger på en bakketopp, hvorfra man har den deiligste utsikt over landskapet som bølger seg utover. Her har de skapt en poetisk hage hvor rosene vokser vilt opp ad de gamle frukttrærne.

Vi besøkte stedet en varm aprildag, da hagen var full av blomstrende løkplanter og et teppe av krokus og påskeliljer dekket gresset, og kirsebærtrærnes blomster var hvite som sommerskyer. Et eventyrlig sted med mange stemninger, forteller Gerda.

Paret hadde lenge lett etter et sted, langt bort fra storbyen, hvor de kunne nyte sine dager, og den tidligere gården fra 1808 tiltalte dem med det samme. Hagen ligger skjult på en stor naturtomt med egen skog, og når man kommer fra veien kan man kun se skogen. Paret kom fra en villahage på 700 kvadratmeter, og fikk nå hele 12 000 kvadratmeter skog og hage som skulle ”innredes”.

– Det var helt fantastisk og heldigvis hadde vi mange ideer. Vi valgte dog å gå stille til verks og oppleve hagen på de forskjellige årstidene innen vi satte i gang med å endre den, forteller Gerda.

Her var det frukttrær, ripsbusker, jordbærbed, staudebed og buskbomhekker. Alt som hørte til i en gammel hage på landet. Den første sommeren tenkte de derfor mye over hvordan de ville at hagen skulle være, hva som skulle bevares og hva som skulle fjernes. De endte med å bevare frukttrærne, men mange av beddene, og kjøkkenhagen, ble nedlagt for at hagen skulle være enklere og mer overskuelig å stelle.

Se resten av artikkelen i utgaven som er i salg nå!

Vakre Hjem & Interiør fyller 10 år og feirer med et ekstra godt jubileumstilbud!

Bli abonnent nå og få 4 utgaver + årets heteste innredningsdetalj, Iris lysslynge, for kun kr. 298,-
Klikk her for å bestille!

Følg oss gjerne på instagram: @vakrehjemoginterior

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *