Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

tirsdag

9

desember 2014

1

COMMENTS

Dekk et stemningsfullt julebord

Posted in borddekking, Jul

julebord2

julebord3 julebord1

Foto: Franciska Munck-Johansen

Når det dufter av jul i hele huset, og familien er samlet for å kose seg med nye og gamle juletradisjoner, er det hyggelig å sette seg til bords ved et fint pyntet julebord. Her får du litt gode tips for å skape den gode julestemningen.

Velg en fargeskala

Rødt er den tradisjonelle julefargen, men det er også flott å dekke bordet i gull eller sølv. Det er heller ikke noe i veien for å velge helt andre farger, men det lønner seg å velge én fargeskala og holde seg til den når det gjelder pynt, lys, servietter, blomster og lignende. Det mest harmoniske resultatet får du ved å velge en fargeskala som passer til pynten i resten av huset.

Tenk helhet

Det er ikke bare selve bordet som er med på å skape stemning. Omgivelsene er også viktige. Ta derfor et skritt tilbake og tenk over hvordan du kan få med omgivelsene. Her har vi skapt en helhet ved å pynte med samme farger både på og rundt bordet. Vi har skapt et miljø rundt bordet, med lyslykter, et lite tre, saueskinn og en stor champagnekjøler med champagneflasker. Lysslyngene blir som en ramme rundt bordet og er ekstra stemningsfulle når mørket faller på.

Bruk naturen

Naturmaterialer er alltid et godt valg. Det er enkelt og rimelig, og det er med på å skape en hyggelig stemning. En tur i skogen kan være akkurat det som skal til for å skape drømmebordet. Her har vi brukt mose, som er lagt utover bordet som en lang dekorasjon. Vi har lagt plast under for å unngå at bordet blir fuktig. Mosen er sprayet med litt kunstig snø, og det er pyntet med lys, girlander med gull og krystaller fra Indiska, og litt julepynt. Husk å tenke på brannfare. Mose er lett antennelig, og lysene bør alltid være under oppsyn.

Resten av artikkelen, med enda flere tips finner du i denne utgaven.

Vakre Hjem & Interiør fyller 10 år og feirer med et ekstra godt jubileumstilbud!

Bli abonnent nå og få 4 utgaver + vår favorittbok Sanselige Rom for kun kr. 298,-
Klikk her for å bestille!

Følg oss gjerne på instagram: @vakrehjemoginterior

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *