Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

fredag

7

august 2015

3

COMMENTS

Banoffee-pai – en engelsk klassiker

Posted in Fredagskos, oppskrifter

fotob_1026

Oppskrift og foto: Franciska Munck-Johansen

Banoffee-pai er en engelsk klassiker som er elsket av mange, og av god grunn. Den har en deilig smak av karamell, banan og fluffy krem. Den er veldig enkel å lage, særlig hvis du bruker denne oppskriften. Til Banoffee-pai trenger du dulce de leche, det er en karamellkrem laget av søt kondensert melk. Mange er redde for å lage den, da den krever koking av boksen med melk i flere timer, noe som kan resultere i en eksplosjon på kjøkkenet hvis man ikke følger godt med. Den gode nyheten er at du ikke trenger å gjøre det slik, den blir like god hvis man lager den i mikroovnen, og det er mye raskere.

Banoffee-pai

Bunn
125 g havrekjeks (Bixit, Sibas eller lignende)
75 g malte pekannøtter (kan ev. erstattes av 100 g havrekjeks)
75 g smør

Fyll
3 bananer
3 dl kremfløte
125 g mørk sjokolade
1 boks søt kondensert melk (ca. 400 g), fås på Meny og lignende

Start med å lage dulce de leche (karamellkremen). Den kan gjerne lages dagen før. Ha den søte kondenserte melken i en stor glassbolle. Det er viktig at det er god plass i bollen, da melken vil boble og ta omtrent tre ganger så stor plass. Sett mikroovnen på medium/høy styrke og 2 minutter. Bollen kan bli veldig varm, så vær forsiktig. Følg godt med slik at ikke blandingen bobler over. Ta ut bollen og visp. Gjenta til du er fornøyd med konsistensen. Det tar omtrent 10 minutter. Avkjøl blandingen.

Tips: Hvis blandingen skulle bli for mørk og seig, kan du tilsette noen spiseskjeer med fløte til du får en glatt og fin blanding.

Kle en rund form, som er ca. 21 cm i diameter, med bakepapir. (Du kan også bruke en paiform, beregn da ekstra kjeksmasse til kantene.)

Knus kjeksen og pekannøttene i en foodprosessor eller lignende. Smelt smøret og bland det med den knuste kjeksen. Ha blandingen i formen og press den forsiktig sammen slik at du får en jevn bunn (ikke press for hardt, da blir bunnen vanskelig å skjære i). Sett bunnen i fryseren mens du gjør klar fyllet.

Hakk sjokoladen. Pisk kremen ganske stiv. Skjær bananene i skiver.

Ta bunnen ut av formen, fjern bakepapiret og sett den på et serveringsfat. Ha karamellkremen over bunnen, legg på to lag med bananskiver, topp med pisket krem og hakket sjokolade. Server.

Vakre Hjem & Interiør fyller 10 år og feirer med et ekstra godt jubileumstilbud!

Bli abonnent nå og få 4 utgaver + 4 vakre kopper fra Stories untold, for kun kr. 298,-
Klikk her for å bestille!

Følg oss gjerne på instagram: @vakrehjemoginterior

Share

3 Comments

  1. Tina
    • vakreadmin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *