Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

fredag

27

april 2018

0

COMMENTS

Designet for det gode liv

Posted in Inspirasjon

1

Riktignok var kjøkkenet ganske nyoppusset. Det hindret ikke stylist Tone Kroken i å brette opp ermene igjen. For er man forelsket, så er man det!

Styling Tone Kroken   Foto Yvonne Wilhelmsen   Tekst Mai Eckhoff Morseth

Det skyldtes et jobboppdrag. Tone besøker de vakreste hjemmene i (og utenfor) landet i sin jobb som interiørstylist. Inspirasjonsstrømmen er konstant, og derfor står ikke akkurat tiden – eller veggene – på stedet hvil i drømmeleiligheten på Frogner, heller.

– Jeg var på fotoshoot hos Inga Lill, som driver Marrakech Design. Hun har dette tapetet på veggen, og det ble kjærlighet ved første blikk. Jeg måtte rett og slett bare ha det, ler hun.

Dermed var det frem med tapetlimet, og det allerede smellvakre kjøkkenet ble om mulig enda stiligere med nytt tapet fra Farrow & Ball.

– Jeg gikk for fransk, kult og tøft, sier hun.

2

Tapetet er fra Farrow & Ball. Lysestaken er fra Lazydays. Maleriet er malt av Gøril Fuhr.

Og når hun først var igang… Den komfortable, svarte skinnsofaen hadde hun drømt om lenge. 70-tallsklassikeren «Togo», designet av Michel Ducaroy, har vi sett i flere interiørreportasjer de siste årene.

– En sofa i kjøkkenrommet gir deilig loungestemning. Jeg er så lykkelig over endelig å ha fått den i hus! Når man er så glad i å lage mat som jeg er, og elsker selskap mens jeg står over grytene, så er dette en perfekt måte å innrede på.

Et sosialt aspekt tilføres også av den rådyre, lekre kjøkkenøya fra Bulthaup, som gjør det lett å være flere på kjøkkenet samtidig.

– Det er mitt beste kjøkkentips! En kjøkkenøy er så sosialt og hyggelig, sier Tone, som også er spesielt fornøyd med kokeplaten fra Bora som har viften integrert i benken.

– Det gir et så kult uttrykk å slippe en stor vifte!

Om kjøkkenøya er dyr, er resten av kjøkkenet det ikke. De svarte kjøkkenskapene er Ikeas billigste type, men malt med svart maling fra Pure & Original for å gi det tøffe, mørke utseendet. Tone er glad i å blande dyrt og billig. Men noen ting kompromisser hun ugjerne med.

6

Det svarte kjøkkenet er fra Ikea, malt med svart maling fra Pure & Original.Kjøkkenøya er fra Bulthaup. Lampen «Stochastic» er designet av Daniel Rybakken. Stekeovnen og kaffemaskinen er fra Gaggenau.

– Jeg investerer i god kaffemaskin og stekeovn! Det er verdt mye for meg. Det gjør også at jeg kan lage meg en deilig kaffe latte hjemme i stedet for å bruke penger på kaffebar. Og siden kjøkkenet har steinovn, kan jeg også lage den beste italienske pizzaen selv…

Loungestemningen i rommet forsterkes av dekadente detaljer, som det vakre gullspeilet, kjøpt på auksjon på lauritz.com, og raust med store. grønne planter.

– Det gjør rommet levende og organisk – eksotisk og tøft! Jeg er helt avhengig av grønne vekster. Jeg er spesielt glad i den store palmen, den gir meg den gode assosiasjonen til hav og sol og eksotiske minner.

Et standard ferdigtegnet kjøkken er ingenting for Tone.

– Det blir fort så stereotypt og likt, jeg liker mye bedre variasjon og en salig blanding. Jeg synes det funker utrolig bra med to forskjellige kjøkken og en superlang øy, det er det som gjør hele rommet så kult, synes jeg!

5

Kjøkkenmaskinene er fra Howard. – De må stå framme på benken, jeg bruker dem nesten hver dag! Det vakre gullspeilet er kjøpt på auksjon hos lauritz.com.

For eksklusiv loungestemning eller ikke, dette er et bruksrom. Tone er av typen som ikke kan huske at hun noen gang har kjøpt en Toro-pose.

– Jeg lager alltid mat fra bunnen av, og bruker mye tid på gode råvarer. Jeg er ingen gourmettype, jeg lager mer husmannskost. Jeg er veldig opptatt av mat og kultur. Kjøkkenet er rommet hvor familien samles, og de beste samtalene finner sted rundt matbordet. Begge barna mine har lært å lage mat fra de var små. De ble plassert på kjøkkenbenken med grønnsaker som skulle vaskes, og så fikk de flere oppgaver etter hvert. I dag bor de begge i hvert sitt studentkollektiv, og lager maten sin fra bunnen av. Begge har blitt opptatt av kosthold og sunn mat. Jeg synes det er så viktig at kjøkkenet er et samlingspunkt, og at mat skal nytes – helst i fellesskap! Ellers er jeg faktisk på kjøkkenet så mye som mulig. Her spiser jeg, eller drikker te med venninner, og ofte jobber jeg herfra. Det er rett og slett et godt sted å være!

7

Ligne Roset-sofaen er kjøpt hos Milla Boutique. Spisestolene «Tulip» er designet av Eero Saarinen. Tapetet er fra Farrow & Ball. Planter fra Milanda og hvite krukker fra Cornelias Hus. Puter fra Tones egen butikk Lazydays, og fra Milla Boutique.

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *