Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

tirsdag

24

april 2018

0

COMMENTS

Rosa oase

Posted in Inspirasjon

1n

Sofaen er fra Slettvoll. Teppet er kjøpt vintage i Marrakech. Stolene er fra Gubi (Milla Boutique). Lysekronen i krystall har Camilla fått av moren sin. – Jeg er litt romantiker av meg og jeg er veldig glad i den. Jeg føler den gir leiligheten et streif av Frankrike, et sted jeg elsker! Puffen og krakken som brukes som sofabord er fra Eske Interiør. Krakken ved sofaen er fra  Snowdrops Copenhagen, kjøpt hos Cornelias Hus. Paljettkulen er fra Shishi. – Den er kjøpt inn for Confetti Birds-prosjektet mitt, og den gjør meg lykkelig, selv om jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av den. 

 

Camilla følger magefølelsen når hun innreder, og forelsker seg akutt i vakre ting. Slik har veggene lett for å bli rosa, og hjemmet fullt av skatter!

Tekst: Mai Eckhoff Morseth  Styling: Tone Kroken  Foto: Yvonne Wilhelmsen

HER BOR

Camilla Volden (34), gründer av Confettibird, og Bjørn André Kildal, driver aktivitetsskole for barn.

I en leilighet på 60 m2 i Fredensborg i Oslo.

 confettibird.no

29

Camilla Volden er ikke så glad i å legge langsiktige planer når hun innreder. Hun er mer av den spontane typen, og ser for seg alt i bilder.

– Jeg har lett for å forelske meg i ting jeg møter på veien. – Og når det skjer, ja, da må jeg bare ta dem med meg hjem.

Selv om leiligheten på Fredensborg i Oslo ikke er så stor, er det alltids plass til nye godbiter.

– Det er i hvert fall sånn jeg tenker. For jeg har jo lært: går jeg fra noe jeg har lyst på, blir det fort hjertesorg i lang tid etterpå. Jeg er ikke typen som bestemmer meg på forhånd for at jeg trenger en vase, for så å gå ut på vase-jakt. Jeg bruker aldri noen mal eller oppskrift når jeg innreder, sier hun.

Når magefølelsen sier rosa, er det ikke annet å gjøre enn å ta malerkosten fatt.

– Jeg vet ikke helt hva det er, men jeg trekkes liksom mot den fargen. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og selv om fargen er ganske spenstig, så oppleves den veldig behagelig. Jeg synes det føles både koseligere og mye lunere enn før, sier hun om veggene i gangen.

Hun har ikke en bestemt interiørsmak, sier hun. Det viktige er at hjemmet bærer preg av personligheten hennes. At det er et Camilla-hjem som gir godfølelsen, er viktigere enn å ha den riktige designlampen.

– Jeg er glad i hjem med sjel. Det er der personligheten ligger! Akkurat nå er leiligheten min litt sånn pink jungle, med et hint av Marrakech. Hvor jeg er neste år, det vet jeg ikke … Jeg liker å blande elementer, og er lite glad i det perfekte. Blir det for rent og stramt, blir jeg nesten deprimert, jeg trenger  litt deilig ubalanse rundt meg for å kjenne sjela i omgivelsene.

7Spiseplassen brukes litt provisorisk nå og da siden den er så liten, men den gjør nytten sin. Stolene er fra Gubi. Bordet fra Serax har linduk fra Himla. Kannen er fra Skagerak. 

Da Camilla flyttet til Oslo, var hun bestemt på én ting: hun ville ha en typisk «Oslo-leilighet», en slik leilighet som man ikke nødvendigvis kan velge og vrake blant i Trøndelag. At hun endte opp på Fredensborg, var ganske tilfeldig.

– Da jeg overtok leiligheten for snart fem år siden, visste jeg ikke egentlig hvor i Olso jeg var. Jeg hadde vært gjennom et rotterace uten like med leilighetsjakt og budrunder. Det var rett før jul, og jeg var alene på visningen. Det var fyr i peisen, og jeg kjente en sånn hjemmefølelse med en gang jeg kom inn døra! Leiligheten hadde alt jeg ønsket meg: takhøyden, stukkaturen og peisen. Den føltes bare helt riktig!

Favorittstedet i leiligheten om dagen er kontorplassen. Camilla er nemlig i ferd med å bygge opp sitt eget firma, Confettibird, som lanseres i vår.

– Jeg liker å starte grytidlig om morgenen for å jobbe med ideene mine. Det er virkelig noe med det å jobbe før resten av verden våkner. Da er det liksom bare jeg og kaffekoppen som får et forsprang på resten. Jeg vet det er litt rart, men det er en utrolig deilig følelse!

16Kjøkkenet er fra Ikea med håndtak laget av skinnbelter Camilla har klippet opp. – Jeg fant aldri de håndtakene jeg ville ha, men den helt riktige skinnfargen dukket plutselig opp på noen belter, og da hadde jeg håndtakene mine! Dette var selvfølgelig et prosjekt jeg bare skulle teste, og utrolig nok ble det bare noen små timer med klipping og skruing før beltene ble håndtak. Jeg er veldig fornøyd med dem!

Ideen bak Confettibird har vokst seg stor over flere år, og er et resultat av Camillas lidenskap for å skape opplevelser og godfølelse for folk rundt seg. Confettibird blir et nettbasert univers med salg av både egenproduserte og utvalgte produkter, og det hele vil settes i gang med Camillas egendesignede kleskolleksjon. Denne kleskolleksjonen, er en hyllest til ti av Camillas venner og inspiratorer – de menneskene som alltid gir det ekstra giret og strør confetti i hverdagen hennes.

– Jeg føler meg både livredd og lykkelig på samme tid, men det er ingen tvil om at jeg gleder meg enormt til lansering og endelig stå på egne ben med noe som jeg har bygd opp selv. Jeg har heldigvis en lang og god erfaring innen både mote- og interiørbransjen med meg i bagasjen, noe som forhåpentlig har gitt meg et grunnlag, ler Camilla, som inntil nylig jobbet som kreativ leder hos Cornelias Hus.

Med hennes skarpe estetiske og kreative blikk, aner det oss at vi har mang en godbit i vente fra Camillas nye univers!

24Soverommet er ekstra stort og raust. – Det er veldig deilig å ha et så stort og luftig soverom! Soverommet og stua glir liksom litt i hverandre når vi åpner dobbeltdørene – og det samme gjør morgenlyset. Veggene er malt i «Misty Shadow» fra Lady. Foran garderoben har Camilla hengt opp linlengder fra Ikea for å skjule det store skapet, som før føltes for ruvende i rommet. Teppet på gulvet er vintage, kjøpt i Marrakech. Alle tekstilene på senga er i lin. De oransje putene og pleddet er fra Artilleriet. Linsengesettene er fra Hale Mercantile og Merci i Paris. Sengekappa er et overkast i lin. – Noen ganger bruker jeg rett og slett bare en duk, andre ganger metervare, jeg legger det bare under madrassen.

Camillas beste tips:

  • Følg din egen magefølelse! Det er så mange regler ellers rundt oss, men blås i dem. Våg å gjøre noe, gi plass for å forelske deg i ting. De tingene du virkelig liker, finner du alltids plass til, og de gir deg lykke, det er jeg sikker på!
  • Gjør din egen greie. Ikke vær redd for å slå inn en spiker eller male en vegg. Det verste som kan skje, er at du må male om igjen! Det gir et kick å ta for seg et rom og gå litt bananas.
  • Grønne planter gir hjemmet ditt en tropisk vibe hele året. Jeg liker følelsen av litt palmesus i hverdagen, og plantene fyller rommet på en organisk og fin måte. Jeg har en salig blanding av kunstige og ekte planter. Mikser du plantene, ser alt ekte ut, og man tåler at noen dør, for alle må jo ikke byttes ut samtidig (og det skal sies, jeg har ikke verdens grønneste fingre). Silkeplantene mine er fra Mr. Plant (Cornelias Hus), og ser helt ekte ut helt til man tar på dem.

14Kontorplassen er praktisk nok laget av et sammenleggbart bord som også kan brukes som spiebord hvis det kommer flere gjester. Bordet er fra The Travelling Band, kjøpt via L Agentur. Bildet er fra Eske. Nettinghyllen er fra Granit. 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *