Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

torsdag

27

oktober 2016

0

COMMENTS

Sjokoladekake med karamellpopkorn

Posted in Inspirasjon

popkorn-kake_02

Deilig familievennlig kake, som er mild nok til at barna liker den, men samtidig så saftig og god at det også er en favoritt hos de voksne. Den karameliserte poppkorn gir en fin krønsj og smaker utrolig godt sammen med sjokoladebunnene og kremen.

SJOKOLADEBUNNENE
3 egg
150 g smeltet smør
4 dl kefir
350 g sukker
1 ts natron
1 ts bakepulver
400 g hvetemel
2 ts vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
80 g Oboy, Nesquick eller lignende
50 g bakekakao

KARAMELLISERT POPKORN
1 pose med popkorn ca 100 g
200 g smør
200 g brunt sukker
1 dl sirup
1/2 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
1 ts natron (strøket)

KREM
225 g mykt smør
300 g melis
1 ts vaniljesukker
300 g Philadelphia kremost naturell

Sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av to former på ca 21 cm i diameter, og smør sidene.

Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland kefir, natron, bakepulver, vaniljesukker, Oboy, bakekakao og smeltet smør. Ha det i eggedosisen skiftevis med mel. Rør forsiktig sammen med en slikkepott.

Fordel røren i de to formene. Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter. Følg godt med og ta ut kakene med en gang de slipper en kakepinne, gaffel eller lignende.

Avkjøl kakene med en tallerken over, for å beholde fuktigheten.

Popp popkornene i mikroovn eller kjele. Ha dem i en langpanne med bakepapir. Ha smør, brunt sukker, sirup og frø fra vaniljestangen eller vaniljesukker i en mellomstor kasserolle og varm opp blandingen. La den småkoke noen minutter til sukkeret har løst seg opp. Ta kasserollen av platen og ha i natron. Blandingen vil da bruse opp. Hell den varme karamellen over poppkornene . Bland godt sammen. Stekes ved 180 grader i 10-15 minutter, bruk to gafler til å dra dem fra hverandre.

Lag kremen:
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt. Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott, til du har en jevn og myk krem.

Legg bunnene sammen med kremen og pynt med poppkorn. Kaken kan lages god tid i forveien og smaker like godt dagen etter.

Tips: Smør litt krem på siden av kaken, da er det lett å feste poppkornene.

popkorn-kake_06

Oppskriften er hentet fra Franciskas fristende kaker, som er en hyllest til god smak! Den er full av vakre bilder og gode oppskrifter. Her finner du oppskrifter på kaker som smaker helt fantastisk, ser imponerende ut og i tillegg er enkle å lage. Bli med inn i en eventyrlig kakeverden og la deg friste av oppskrifter som: Oreo-iskake med bringebær, Crêpekake med limekrem, Sjokoladekake med karamelliserte popkorn og mye mer.

Franciska er kjent som vinner av Kakekrigen på TV. Hun har bakt kaker i mer enn 35 år, og her er hennes aller beste oppskrifter samlet på ett sted. Alle oppskriftene er grundig testet ut av et stort panel testbakere.

Franciska er også kjent som mat- og interiørfotograf, stylist og skribent for norske og utenlandske magasiner. I tillegg står hun bak bloggen Franciska Vakre Verden, som er en av Norges største interiør- og kakeblogger, med mer enn 4,5 millioner sidevisninger. Hun har også tidligere gitt ut en rekke livsstils- og interiørbøker.

Se mer HER!

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *