Vakre Hjem & Interiør

NORGES VAKRESTE OG MEST INSPIRERENDE INTERIØRMAGASIN

tirsdag

20

desember 2016

0

COMMENTS

Den ultimate julekaken!

Posted in Inspirasjon

Sødt og syndigt. Marcipanbrøds-islagkage.

Anthon Bergs marsipanbrød er legendarisk, og det ble introdusert på det danske markedet for første gang i 1898. Da begynte grønnsakhandler Anthon Berg og sønnen Gustav å selge fylte sjokolader. Marsipanbrødet oppsto opprinnelig som en liten, enkel smaksprøve av marsipan overtrukket med sjokolade som ble delt ut til ventende kunder i butikken.

MARSIPAN-ISKAKE
(1 kake)

SJOKOLADEBUNN
150 g mørk sjokolade
75 g smør
150 g sukker
3 egg

Smelt sjokolade og smør i en bolle over vannbad. Ta bollen av varmen og rør inn sukker. Pisk eggene lett sammen og rør dem inn. Fordel deigen i en springform (18 cm i diameter) og stek kaken i 25 minutter på 175 grader. Avkjøl bunnen og sett den så i fryseren i springformen.

MARSIPAN-IS
150 g marsipan
150 g sukker
3 ¼ dl lettmelk

Riv marsipanen grovt. Varm marsipan, sukker og melk i en kjele mens du rører. Ta gryten av varmen og bland massen med en stavmikser. Kjøl ned ismassen og kjør den i ismaskin. Fordel isen på sjokoladebunnen og sett iskaken i fryseren natten over.

TOPPING
100-200 g mørk sjokolade

Smelt sjokoladen over vannbad og hell den over iskaken og servér med én gang – eller servér kaken med den smeltede sjokoladen ved siden av.

TIPS
Velg en marsipan av god kvalitet – det høyner smaken.

AV: MAJA AMBECK VASE FOTO: COLUMBUS LETH

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *